Hulplijnen

Bel 112 bij levensbedreigende ongevallen en bij brand & ontruiming

Als een slachtoffer niet als jou reageert of ademt, bel dan direct 112. Ook bij twijfel of als je het even niet meer weet, bel gewoon 112. Daarnaast bel je 112 bij een mogelijke beenbreuk en/of mogelijk hersen-, nek- of rugletsel.

Bel de huisarts(enpost) bij spoedeisende, niet-levensbedreigende ongevallen

Is het spoed (als het niet kan wachten tot de volgende dag) en is er geen levensgevaar bel dan de huisarts of de huisartsenpost. Op werkdagen van 8.00 tot 17.00 bel je de huisarts, bij voorkeur die van het slachtoffer. Op alle andere tijden bel je de huisartsenpost in de regio waar je bent. Bij een mogelijke armbreuk of schouderbreuk bel je ook de huisarts- of huisartsenpost.

Gebruik de EHBO-app van 112-4U bij niet-spoedeisende ongevallen

Is er sprake van een niet-spoedeisend ongeval, dan kun je in de app vinden welke handelingen je moet uitvoeren. Ook kun je met de app 112 en de huisarts(enpost) bellen. De nummers van jouw huisarts en jouw huisartsenpost mag je in de app zelf ingeven.

Labels brandblussers bij beginnende branden

Knip de labels uit en hang ze om de betreffende brandblussers in jouw pand. Bij brand kun je dan eerst checken (groen tekst) of de blusser geschikt is voor gebruik.

CO2-blusser

Toeter CO2-blusser

Poederblusser

Sproeischuimblusser

Vetblusser

Waterslanghaspel